Di Prediksi Tun Mahathir Akan Membubarkan Parlimen

Di Prediksi Tun Mahathir Akan Membubarkan Parlimen

Regalia News – Diprediksi Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad akan membubarkan parlimen dalam waktu terdekat, bagi membolehkan Tun membentuk Parlemen baru atau membolehkan Tun Mahathir membentuk Kerajaan kembali dalam masa terdekat.Minggu,23/02/2020.

Sumber mengatakan, “jumlah kursi Parlimen 322 kursi,dijangka akan memihak kepada Tun Mahathir sebanyak 130 kursi Parlimen,kesepakatan sudah rampung melalui persetujuan – persetujuan kolektif lima Parti yang melibatkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), UMNO, serpihan PKR, PAS dan Amanah”.kata sumber yang namanya tidak mau disebutkan.

Katanya lagi , kehadiran beramai-ramai ke Hotel Sheraton Petaling Jaya, pada malam ini bagi menunjukkan bahawa kesepakatan sudah dicapai dan ia bukan lagi cakap kosong mana-mana pihak”.Ungkapnya.

“Ianya akan merangkumi perubahan di beberapa negeri di Malaysia diantaranya,Kedah dan Perak, Apa pun ini adalah sejarah negara dan simbol penyatuan di negara ini”.

“Ini adalah penyatuan keluarga besar umat Islam dan kita harap ia akan menjadi manfaat kepada rakyat,” katanya.RedThis post has been seen 348 times.
Share